بیماری ها وعلائم مهم در شیلات


امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
در بیماری وعلائم ها شیلات مهم

بیماری ها وعلائم مهم در شیلات
#1
بیماری انگل سیاه در دلقک ماهی آب شور
نام بیماری : brooklynella
ریشه بیماری : انگل
جزو انگلهای ریشه دار می باشند، که از پوست میزبان استفاده می کنند و آن را با نام بیماری دلقک ماهی می شناسند. البته این به این معنا نیست که فقط دلقک ماهی دچار این بیماری می شود و سایر گونه های ماهیان نیز دچار این بیماری می شوند.
این انگل جزو آن دسته است که می تواند ماهی بیمار را به سرعت از پای در آورد.
تکثیر در این نوع انگل از طریق دوتایی شدن می باشد پس به سرعت می تواند تکثیر شود برای همین امر است که تشخیص در این بیماری مهم ترین اصل است،تا از ازدیاد این انگل جلوگیری شود.
علائم:
  • تنفس سریع برای ماهی. تقریباً ماهی کم تعادل می شود و در سطح آب حرکت می کند.
  • امتناع از خوردن غذا، کم رنگ شدن بدن ماهی، و مهم ترین علامت غبار یا غشایی است که بر روی بدن ماهی دیده می شود که این ها تماماً نشانه های ضایعاتی پوستی از حملات این انگل است.
  • ماهی در صورت حاد بودن این بیماری به حالت سر به هوا در می آید، به دلیل حمله این انگل ماهی مقدار زیادی از آب بدن خود را از دست می دهد.
نام بیماری : کریپتوکریون
ریشه بیماری : انگل

کریپتوکریون چیست؟
این بیماری از خیلی جهات شباهت به بیماری ادینیوم دارد.این بیماری از گونه هایی است که اگر به سرعت تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است اما اگر در ابتدا این بیماری جدی گرفته نشود به سرعت در آکواریوم شیوع پیدا کرده و موجب مرگ ماهیان خواهد شد.این انگل جزء انگل های ریشه دار می باشد که در صورت بی توجهی موجب مرگ ماهیان خواهد شد.
چرخه عمر کریپتوکریون( (Cryptocaryon irritans :
انگل بعد از خروج از کیست به دنبال میزبان میگردد ، تقریبا اگر تا 2 روز میزبانی برای خود پیدا نکرد به حالت مرگ در می آید.بعد از اتصال به میزبان که معمولا به بدن یا آبشش است مرحله بعدی فرو بردن ریشه ها و تغذیه ازبافت بدن میزبان است.
پس از بالغ شدن دست از فعالیت بر داشته و خود را در ماده مخاطی میزبان نگه می دارد ودر عرض 6تا10 روز شروع به تکثیر خود میکند و پس از تکثیر کیست پاره شده و چرخه دوباره شروع می شود با این تفاوت که این بار با تعداد بیشتری شروع به آسیب رسانی می کنند.
نشانه ها:
  • کریپتوکریون در ابتدا به صورت دانه های نمک است و به بدن و باله ها حمله می کندو پس از بلوغ کم کم به سمت آبشش حمله میکند
  • ماهی در زمانی که انگل پایه های خود را در بدن میزبان فرو می برد در تلاش است تا با کشیدن سطح بدن خود به اشیاء داخل آکواریوم انگل را از بدن خود جدا کند.
  • در این حالت ماهی بی میل می شود،از غذا خوردن امتنا می کند و شاید کمی از رنگ بدن خود را از دست بدهد.
  • در برخی موارد ناراحتی شدید تنفسی نیز گزارش شده است.
  • در صورتی که انگل در حالت کیست باشد ممکن است علائم به صورت غبار بر روی بدن میزبان نمایان گردد.
ويرمي كپور ماهيان
يك بيماري ويروسي مسري در كپورماهيان مي باشد و عامل آن رابدو ويروس كاپيواست كه باعث تلفات بسيار بالايي در ماهيان گرمابي (كپور ماهيان) مي گردد .حداكثر تلفات بيماري در دماي 10 تا 15 درجه سانتي گراد اتفاق مي افتد و در دماي 17 درجه تلفات كاهش مي يابد .
علايم شامل تيرگي پوست، اگزوفتالمي و بيرون زدگي چشم، آسيت و رنگ پريدگي آبشش ها و كست مدفوعي آويزان از مخرج و حالت تورم و بيرون زدگي مخرج است و ماهيان حالت بي حالي داشته و خونريزي در آبشش ها و پوست دارند .
تمامي گونه هاي كپور ماهيان حساس بوده و انتقال بيماري بصورت افقي است .بيماري از طريق تماس مستقيم با مدفوع آلوده، ادرار و مايعات جنسي و ترشحات خارجي از ماهيان آلوده ايجاد مي شود .

كويي هرپس ويروس
كويي هرپس ويروس (بيماري اگزوتيك)            Koi herpesvirus disease (KHD) 
يك بيماري شديداً مسري است كه داراي ميزان ابتلا و تلفات بسيار بالا در خانوادة كپورماهيان مي باشد. عامل بيماري از خانوادة هرپس ويريده و با علائم باليني غيراختصاصي نظير زخم هاي وسيع، خونريزي از آبشش ها،‌ نقاط رنگ پريده يا تاول هاي روي پوست، چشمان فرورفته در اين گونه از ماهيان مي باشد. راه انتقال عامل بيماري تماس مستقيم با ماهي آلوده و مايعات مترشحه ماهي و آب آلوده مي باشد.بسته به درجه حرارت آب، درجه متفاوت بوده و ماهي مبتلا بصورت حامل و ناقل بيماري در آيد. سياست مقابله با بيماري بصورت قرنطينه سازي و حذف ماهيان آلوده به ويروس مي باشد.در جلسه مشورتي OIE 2005 به عنوان بيماري قابل اخطار معرفي شد 

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان