اعزام به خدمت


امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
به اعزام خدمت

اعزام به خدمت
#1
گام اول: نحوه اعزام به خدمت

با توجه به مسافت محل سکونت مشمول با مرکز آموزش تعیین شده ، اعزام مشمولان به شیوه حضوری و یا انفرادی صورت می گیرد:

1- اعزام حضوری:  مشمول در تاریخ و ساعت درج شده در برگ اعلام محل مراجعه به مراکز آموزش می بایست به معاونت وظیفه عمومی محل سکونت که نشانی آن در برگ اعلام محل مراجعه به مراکز آموزش درج شده است مراجعه نماید،پس از انجام حضور و غیاب، در همان روز اطلاعات لازم جهت اعزام به محل آموزش مورد نظر به مشمول اعلام و در نهایت به همراه با مامور بدرقه و با اتوبوس های مسافربری به مراکز آموزش تعیین شده اعزام می گردند(همراه با وسایل مورد نیاز اعلام شده).

2- اعزام انفرادی: در اعزام هایی که مسافت محل سکونت مشمول با مرکز آموزش نیروهای مسلح کوتاه باشد مشمول می بایست به صورت انفرادی و در  تاریخ تعیین شده ،با در دست داشتن مدارک لازم و وسایل مورد نیاز اعلام شده ، به مرکز آموزشی که در برگ اعلام محل مراجعه درج شده است ، خود را معرفی نماید.

مشمول در صورتیکه در تاریخ درج شده در برگ محل مراجعه به مراکز آموزش ، خود را معرفی نکند ، غایب محسوب شده ومجددا از سوی سازمان وظیفه عمومی برای وی  تاریخ اعزام و مرکز آموزش جدید ، با در نظر گرفتن 90روز اضافه خدمت  مشخص می شود و این موضوع از طریق پیامک به مشمول اطلاع رسانی می گردد و در این صورت می بایست برگ آماده به خدمت خود را از طریق دفاتر پلیس+10 دریافت نماید .

 

 

قابل توجه مشمولان متاهل: مشمولان متاهل می بایست مدارک تاهل و درصورت داشتن فرزند نیز مدارک مربوط را به مرکز آموزش ارائه دهند.

نکته: این دسته از مشمولان می توانند در مرکز آموزش شهر محل سکونت همسر خود خدمت نمایند.



 

نحوه تمدید تاریخ اعزام به خدمت :

مشمولانی که برگ آماده به خدمت بدون غیبت دارند ، در صورت داشتن عذر موجه برای تمدید تاریخ اعزام خود ، می توانند از طریق دفاتر پلیس +10 درخواست خود را ثبت نمایند ،پس از بررسی درخواست متقاضی در سازمان وظیفه عمومی ، ظرف یک هفته نتیجه را می توانید از طریق دفاتر پلیس+10  پیگیری نمایید.

 

شرایط تمدید تاریخ اعزام به خدمت :

آن دسته از مشمولان متقاضي تمديد كه داراي معاذير زير مي باشند مي توانند با در دست داشتن مدارك مورد نياز و مرتبط با هر يك از معاذير قيد شده به مراكز وظيفه عمومي استان محل سكونت (حتي در روز اعزام) مراجعه نمايند:

 مشمولانی که به علت بیماری قادر به انجام خدمت دوره ضرورت نباشند باتأیید پزشک معتمد بهداری استان موعداعزام آنان حداکثربه مدت دوماه به تعویق می افتد، مشمولانی که نیازمند استراحت بیش از دوماه باشند می بایست به وضعیت آنان پس از ابطال اعزام در شورای پزشکی وظیفه عمومی موردبررسی قرارگیرد.
  فوت بستگان درجه یک مشمول ( پدر،مادر،برادر،خواهر،همسر، فرزند) اعزام مشمول از زمان فوت حداکثر 2 ماه به تعویق می افتد.
  مشمولانی که به علت بروز بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله و یا وقوع حوادثی مانند سقوط هواپیما، آتش سوزی و... خود یا یکی از اعضای درجه یک خانواده (پدر،مادر، همسر وفرزند) به طور جدی آسیب دیده باشند موعد اعزام آنان حسب مورد و به تناسب میزان آسیب وارده باتأیید استانداری ویا فرمانداری ها، ازیک تا شش ماه به تعویق می افتد.
  پذیرفته شدگان قطعی دانشگاه ها و مراکزآموزش عالی (داخل وخارج از کشور) که زمان ثبت نام وادامه تحصیل آنان بعد از موعد اعزام باشد، اعزام آنان حسب مورد حداکثر تا شش ماه به تعویق می افتد.
   دارندگان برگ اعزام ماه های مرداد، شهریور و دی هرسال که منتظر اعلام نتیجه آزمون مراکز سنجش آموزش عالی هستند موعد اعزام آنان حسب مورد حداکثر تا دوماه به تعویق می افتد.
  ورزشکاران تیم های ملی با درخواست فدراسیون مربوط جهت اعزام به مسابقات آسیایی، جهانی والمپیک، موعد اعزام آنان بنا به تشخیص سازمان حداکثر تا چهارماه به تعویق می افتد.
  مشمولانی که درحال طی مراحل نهایی گزینش واستخدام در نیروهای مسلح می باشند، درصورت تأیید موضوع ازسوی سازمان مربوط ، اعزام آنان حداکثر تا چهار ماه به تعویق می افتد.
  مشمولان متأهلی که دارای شرایط خاص، (تولدفرزند، بیماری شدید همسر وفرزند و...) می باشند موعد اعزام آنان حداکثر تا دو ماه به تعویق می افتد.
  مشمولانی که قصد تشرف به حج تمتع را دارند موعد اعزام آنان حداکثر به مدت دو ماه به تعویق می افتد.
  در سایر موارد درصورت احراز معاذیر موجه بنا به تشخیص رئیس سازمان وظیفه عمومی موعد اعزام مشمولان حسب مورد ازیک ماه تا یک سال به تعویق می افتد.
نکته: مشمولانی که شرایط و معاذیر خاص گفته شده را دارند حتی می توانند در روز اعزام نیز به دفاتر پلیس+10 مراجعه نمایند و با توجه به دلیل تمدید خود فرم های مربوطه را در یافت و پس از تکمیل آن توسط مراجع ذیربط مدارک را تحویل دفاتر داده که پس از ثبت در سامانه رسید دریافت می کنند درخواست مشمول از طریق سامانه به کارشناسان و مسئولین سازمان وظیفه عمومی ارائه و پس از بررسی و تأیید سوابق ، نتیجه در خواست در سامانه ثبت می شود و مشمول می تواند پرینت برگ آماده به خدمت خود را با تاریخ اعزام جدید از آن دفاتر دریافت می نماید.

توجه: برای بهره مندی از هرگونه تسهیلات مربوط به تمدید و یا تعجیل در تاریخ اعزام به خدمت توجیه غیبت و مجوز فعالیت ورزشی ، صرفاً به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) مراجعه نموده و از مراجعه به مراکز وظیفه عمومی در این رابطه خودداری نمایید. (حضور شخص مشمول با در دست داشتن اصل برگ آماده به خدمت الزامی است .)

 

گام دوم:  مدارک و وسایلی که مشمولان موقع اعزام به خدمت باید به همراه داشته باشند

مدارک مورد نیاز: 

برگ محل مراجعه به مراکز آموزش ، برگ آماده به خدمت ، کپی از همه صفحات شناسنامه و کارت ملی(یک سری) ، برگ واکسیناسیون ، کارت گروه خونی ، کپی شناسنامه همسر و فرزند ، مدارک پزشکی بالینی در صورت ابتلاء به بیماری خاص، افتتاح حساب بانکی (با توجه به نیروی بکارگیرنده مشمول ، افتتاح حساب در بانک های مختلف صورت می گیرد، ارتش: بانک حکمت ، سپاه: بانک انصار،  نیروی انتظامی: بانک سپه ،  وزارت دفاع : موسسه مالی اعتباری کوثر)

وسایل مورد نیاز: 

لباس زیر ، لباس مناسب با فصل ، خوراکی ، شوینده ، وجه نقد ترجیحا کارت اعتباری 

وسایل ممنوعه: 

دوربین فیلم برداری و عکاسی ، موبایل ، ضبط صوت ، فلش ، لوح فشرده ، اشیاء قیمتی ، آلبوم عکس خانوادگی و غیر مجاز

 

امریه چیست؟

مشمولان فارغ التحصیل دانشگاهی براساس رشته تحصیلی و تاریخ اعزام خود می توانند با دردست داشتن برگ آماده به خدمت بدون غیبت به سازمان ها و نهادهایی مانند جهاد کشاورزی ، وزارت آموزش و پرورش ، بنیاد مسکن ، کمیته امداد، صنعت و معدن و...... برای دریافت امریه مراجعه نمایند.

1- در این زمینه شرایط و ضوابط اخذ امریه به سازمان امریه دهنده مربوط می باشد .

2- نهاد مربوط پس از مسیر مراحل اداری و تایید، موضوع لیست اسامی متقاضیان را به ستاد کل نیروهای مسلح ارسال و این ستاد اسامی تایید شده را جهت تعیین مرکز آموزش به سازمان وظیفه عمومی اعلام می نماید.

3- مشمولان می بایست برای پیگیری ثبت درخواست امریه ، از طریق نهاد امریه دهنده اقدام نمایند.

4- این دسته از مشمولان پس از گذراندن دوره آموزشی رزم مقدماتی توسط نیروی آموزش دهنده به دستگاه یا نهاد بکارگیرنده اختصاص داده می شوند.

 

سرباز معلم : 

وزارت آموزش و پرورش طبق سهمیه ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح می تواند سالیانه تعدادی از مشمولین را به عنوان سرباز معلم جذب نماید.

 متقاضیان می بایست با در دست داشتن برگ آماده به خدمت بدون غیبت به اداره کل آموزش و پرورش استان و یا شهرستان محل سکونت خود مراجعه و در صورت داشتن شرایط اعلامی از سوی این سازمان پذیرش خواهند شد و پس از تایید وزارت مربوط و ستاد کل،اسامی آنان برای تعیین مرکز آموزشی به سازمان وظیفه عمومی اعلام خواهد شد.
 این دسته ازمشمولان پس از گذراندن دوره آموزشی ، به وزارت آموزش و پرورش اختصاص داده می شوند.
 

سرباز هیئت علمی :

اسامی مشمولان عضو هیئت علمی دانشگاه ها از طربق دانشگاه مربوط به وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری اعلام و در نهایت پس از تایید ستاد کل نیروهای مسلح برای تعیین مرکز آموزشی به سازمان وظیفه عمومی اعلام می شود.

نکته:  مشمولان متقاضی طرح هیئت علمی ، می بایست حتما عضو هیئت علمی دانشگاه ها باشند.

 

پیام آوران بهداشت :

مشمولان متقاضی این طرح می بایست با داشتن برگ آماده به خدمت بدون غیبت از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام نمایند، پس از تایید وزارت مربوط و ستاد کل، اسامی آنان برای تعیین مرکز آموزشی به سازمان وظیفه عمومی اعلام خواهد شد.

این دسته از مشمولان پس از گذراندن دوره آموزشی رزم مقدماتی توسط نیروی آموزش دهنده به همان وزارتخانه مربوطه اختصاص داده می شوند.

 

گام سوم:  معرفی به مرکز آموزش

تحویل مشمول به مرکز آموزش:

سربازان به دو شیوه می توانند به مراکز آموزشی اعزام شوند:

 اعزام دسته جمعی: مشمولان با مراجعه در ساعت مقرر به معاونت های وظیفه  عمومی در استان ها و دریافت بلیت اتوبوس با مراجعه به ترمینال مسافربری به صورت دسته جمعی به مراکز آموزشی اعزام می شوند.
 اعزام انفرادی: مشمولان در صورت تمایل می توانند به صورت شخصی در ساعت مقرر به مراکز آموزشی مراجعه کنند.
نکته:  درصورتی که محل اعزام در شهر محل سکونت باشد، مشمولان می بایست به صورت انفرادی خود را به مراکز آموزشی معرفی می کنند. 

تذکر: سربازان در بدو ورود به مراکز آموزشی توسط دژبان ها مورد بازرسی قرار می گیرند لذا از به همراه داشتن وسایل غیر ضروری هم چون تلفن همراه ، فلش مموری، ام پی تری پلیر ،سیگار ،فندک ، چاقو و... جدا خودداری کنند.علاوه بر این توصیه می شود سربازان برای رعایت نکات بهداشتی قبل از اعزام موی سر و محاسن صورت را با شماره 4 کوتاه کنند.  



 

تقسیم بندی سربازان:

سربازان پس از ورود به مراکز آموزشی ابتدا بر اساس وضعیت تأهل ، معافیت از رزم ، سابقه ی خدمت در بسیج وافرادی که در گذشته دوره آموزشی را بیش از 60 روز گذارنده اند دسته بندی می شود لذا این سربازان باید مدارک لازم مانند :کپی شناسنامه و عقدنامه ، برگ  سبز بسیج  ، مدارک پزشکی  و مدارک ترخیص از دوره آموزشی را به همراه داشته باشند .پس از این فرآیند سربازان با تکمیل فرم های مربوط به اطلاعات خود به گردان و گروهان مورد نظر معرفی می شوند.

نکته:

1- سربازان متأهل یک روز زودتر از سایر سربازان به مرخصی اعزام می شوند. 

2- سربازانی که دوره تکمیلی بسیج را گذرانده باشند بسته به نیرویی که در آن خدمت می کنند دوره آموزشی کوتاه تری را طی خواهند کرد.

3- سربازان معاف از  رزم نیز از آموزش تیراندازی ، استفاده از سلاح و حضور در صبحگاه معاف هستند.

 

تحویل استحقاقی سربازان:

سربازان پس از  ورود به گروهان خود باید با مراجعه به انبار وسایل استحقاقی خود را دریافت که شامل موارد ذیل است:

 دو دست لباس نظامی شامل فرنچ و شلوار ، یک دست اورکت ، دو عدد کمربند نظامی ، یک ساک انفرادی،  یک دست لباس گرم سفید ، دو دست لباس زیر سفید ، چهار جفت جوراب مشکی ، یک دست پلیور بافتنی ، یک کلاه بافت و یک دستکش بافت ، یک جفت پوتین نظامی ، یک جفت دمپایی پلاستیکی ، یک عدد حوله بدن  و یک عدد حوله صورت ، دو عدد ملحفه سفید و دو عدد روبالشتی سفید ، یک عدد مسواک و دو عدد خمیر دندان ، دو عدد صابون دست و صورت ، دو عدد شامپوی سر، دو عدد واکس و فرچه بزرگ و کوچک ، یک ظرف غذای فلزی (یقلوی) ،  دو عدد پتو ، یک عدد جامهری و مهر و جانماز ، ۹۰۰گرم قند برای هر ماه ، کتابچه دانستنی های سرباز

نکته :

1- ظرف غذا (یقلوی) و دو عدد پتو پس از گذراندن دو ماه آموزشی باید به مرکز آموزش بازگردانده شود.

2- نصب اتیکت ،اندازه کردن لباس ها و نیز  عکس 3*4 نظامی  توسط خیاط و عکاس مراکز آموزشی با پرداخت هزینه انجام خواهد شد

3- لوازم مورد نیاز هم چون دفترچه مرخصی، دفترچه یادداشت،کش جهت گترشلوار،قفل و هر لوازم دیگری که مورد نیاز سربازان باشد توسط بوفه مراکز آموزشی به فروش می رسد.

 

جانمایی در صف جمع:

 پس از تحویل و وسایل و تعویض لباس ، سربازان توسط فرمانده گروهان به ترتیب قد در صف و ستون جانمایی می شوند و هر سرباز براساس شماره دریافتی در آسایشگاه کمد و تخت خواب خود را تحویل خواهد گرفت. علاوه بر این وظایف خدماتی سربازان براساس گروه بندی های چندنفره به آنها ابلاغ خواهد شد . 

 

 آغاز فرآیند آموزش:

پس از جانمایی و گروه بندی فرآیند آموزش مطابق برنامه سین آغاز می شود . 

 

برنامه سین:

نامی است برای برنامه جاری قسمت های مختلف نظام ، سین مخفف"ساعت یگان نظامی" است. برنامه آموزشی وظیفه ها در تمام نیروهای مسلح یکسان است. در این برنامه آموزشی برای پنج صبح تا چهار بعدازظهر سربازان برنامه ریزی شده ، سربازان مجاز نیستند کاری خارج از برنامه سین انجام دهند . بر اساس شالوده کلی برنامه سین در دوره آموزشی سربازان ساعت 5 صبح از خواب بیدار خواهند شد، تا ساعت شش را به نظافت مناطق محوله و مرتب کردن آنکادر وسایل شخصی و خوردن صبحانه خواهند گذراند.ساعت شش تا هشت برای ورزش ، کلاس قرآن و ... است . از هشت تا دوازده دو نوبت کلاس آموزشی است . در این دوران حداقل چهار بار سربازان به میدان تیر می روند و آموزش و فنون استفاده از سلاح را فرا می گیرند و بین سه روز تا یک هفته هم در بیابان چادر خواهند زد تا با زندگی در شرایط سخت آشنا شوند.



 

 

نگهبانی:

سربازان بسته به تعداد نفرات دریگان و مناطق نگهبانی هر روز در کاغذی موسوم به "لوحه نگهبانی" که به آنها ابلاغ می شود ، نگهبانی می دهند. 

 

معرفی به یگان های خدمتی و اعطای درجه:

معمولا در روزهای پایان دوران آموزشی ذبرگ معرفی به یگان خدمتی به سربازان داده می شود. نحوه انتخاب هم به صورت تصادفی است مگر اینکه سرباز متاهل باشد که در این صورت در شهر محل سکونت همسر به کار گرفته می شود.

درجه سربازان براساس نمرات آزمون های اخذ شده به شرح ذیل ابه آنها اعطا می شود:

سربازان دیپلم و زیر دیپلم: سرباز صفر

سربازان فوق دیپلم: سرگروهبان،گروهبان یکم و گروهبان دوم

سربازان کارشناسی: استوار یکم ، ستوان سوم  و استوار دوم

سربازان کارشناسی ارشد: ستوان سوم و ستوان دوم

سربازان دکتری به بالا: ستوان یکم 

 

 نحوه صدورکارت پایان خدمت

با اتمام خدمت کارکنان وظیفه در نیروهای مسلح و انجام تسویه حساب نهایی، اطلاعات افراد( مشخصات فردی ، سوابق خدمتی و....) در سامانه یگان های خدمتی ثبت و پس از بررسی هوشمند (شروع ، خاتمه ، مدت خدمت انجام شده ، اضافه خدمت ، کسری خدمت و....) در سامانه  وظیفه عمومی و تایید وضعیت ، به منظور صدور کارت اقدام می گردد.

همزمان با صدور کارت هوشمند ، پیامک اطلاع رسانی مبنی بر صدورکارت از طریق سازمان وظیفه عمومی برای متقاضیان ارسال می شود.

کارت پایان خدمت افراد حداکثر ظرف یک هفته  پس ازارسال پیامک از طریق پست به نشانی محل سکونت آن ها ارسال می شود.

 

 نحوه پیگیری افراد برای اخذ کارت پایان خدمت واصل نشده:

-   در صورت دریافت پیامک صدور کارت:

چنانچه حداکثر ظرف مدت 15 روز پس از دریافت پیامک ، کارت پایان خدمت برای افراد ارسال نشد ، برای پیگیری کارت پایان خدمت ، ابتدا باید به پست محل سکونت خود مراجعه و در صورت نبودن کارت درمراکز پست ، به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) مراجعه و درخواست ارسال مجدد کارت پایان خدمت  را ثبت نمایند.

- در صورت عدم دریافت پیامک صدورکارت پایان خدمت:

افراد ابتدا از طریق سامانه تلفن گویا به شماره ۰۹۶۴۸۰ و یا با ارسال علامت سئوال (؟) به پیامک سازمان وظیفه عمومی به شماره  ۱۱۰۲۰۶۰۱۰  و انتخاب گزینه مربوط از آخرین وضعیت صدورکارت پایان خدمت خود مطلع شوند.

 در صورت عدم صدورکارت ، باید به منظور پیگیری لازم به آخرین رده خدمتی خود ویا معاونت نیروی انسانی نیروی مربوط مراجعه کنند.

در صورت صدور کارت ،  به دفاتر (پلیس +10) مراجعه تا ضمن به روز رسانی اطلاعات مربوط به نشانی محل سکونت و شماره تماس ،  درخواست ارسال مجدد کارت پایان خدمت ثبت شود.

 

نحوه اقدام برای اصلاح مندرجات کارت پایان خدمت:

برای اصلاح هرگونه سوابق مندرج در کارت پایان خدمت سربازان منقضی خدمت (صدور اولیه)، می بایست به همراه  مدارک مربوط ،  به آخرین رده خدمتی خود مراجعه تا ابتدا اطلاعات در سامانه رده خدمتی اصلاح و پس از انتقال موارد اصلاحی به سامانه وظیفه عمومی و تایید آن ، کارت پایان خدمت صادرگردد .
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان