ژئودزي و هيدروگرافي و رابطه بين آنها


امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
رابطه آنها بين و ژئودزي هيدروگرافي

ژئودزي و هيدروگرافي و رابطه بين آنها
#1
با توجه به ارتباط مستقيم گرايشهاي ژئودزي و هيدروگرافي، مختصري به تعريف اين دو مي پردازيم.

1- ژئودزي: علمي است كه هدف از آن تعيين شكل و اندازه زمين و مختصات نقاط روي سطح زمين و يا بالاي آن و همچنين بررسي تغييرات زماني در شكل و ميدان ثقل زمين مي باشد.ژئودزي خود به گرايش هاي مختلفي تقسيم مي شود مانند:
الف- ژئودزي فيزيك (فيزيكال ژئودزي): هدف تعيين پارامترهاي ميدان ثقل زمين
ب- ژئودزي ديناميك: هدف بررسي تغييرات لحظه اي در شكل و اندازه زمين
ج- ژئودزي ماهواره اي: هدف تعيين مختصات با روش هاي ماهواره اي نظير LLR – SLR , GPS
شروع دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
می توانید بهتر مدل سازی كنید.
2- هيدروگرافي: هيدروگرافي عبارت است از علم اندازه گيري و ترسيم پارامترهايي براي توصيف دقيق طبيعت و شكل بستر دريا نسبت به موقعيت جغرافيايي عوارض زمين و ديگر ويژگي حركت هاي دريا.
برخي از افراد تصور مي كنند كه هيدروگرافي بخشي از اقيانوس شناسي است و برخي ديگر آن را بخش ويژه اي از نقشه برداري دريايي مي دانند و به طريق ديگري هيدروگرافي داراي يك رابطه ضمني با ژئودزي است. اين مهم را با اين مطلب مي توان فهميد كه هيدروگرافي، عمليات تعيين موقعيت در دريا به همراه عمق يابي است و روشهاي متعددي از ژئودزي را بكار مي گيرد.

ولي با توجه به رابطه مستحكمي كه بين هيدروگرافي و ژئودزي وجود دارد يك سري تفاوتهايي را هم بايد در نظر بگيريم:
1- در ژئودزي ايستگاه ها روي عوارض ثابت انتخاب مي شوند ولي در هيدروگرافي عارضه ثابت و سختي وجود ندارد، در نتيجه ايستگاه ها نيز ثابت نبوده و در دريا دائماً در حال تغيير هستند.
2- فواصل در ژئودزي بين 20 تا 30 كيلومتر و حداكثر 50 كيلومتر است ولي در هيدروگرافي فواصل بالاي صدها كيلومتر است.
3- سيستم مختصات مورد استفاده در هيدروگرافي لزوماً منطبق بر سيستم مختصات مورد استفاده در ژئودزي نيست، در هيدروگرافي برعكس ژئودزي كه از سيستم مختصات محلي استفاده مي شود بايد از سيستم مختصات جهاني استفاده نمود. با دانلود رایگان آموزش صفر تا صد دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بیشتر متوجه تفاوت ها خواهید شد.
4- استفاده ژئودزي از امواج جهت تعيين فاصله به صورت ديد به ديد است يعني فرستنده بايد گيرنده خود را ببيند، البته لزوماً نبايد بيننده چشم انسان باشد ولي در هيدروگرافي اندازه گيري وراي ديد است چرا كه فواصل صدها كيلومترند لذا از امواجي استفاده مي شود كه لزوم ديد مستقيم را نداشته باشند.
5- تفاوت ديگر در سطح مبناي ارتفاعي است، در ژئودزي سطح مبناي ارتفاعي ژئوئيد است كه تقريباً منطبق بر سطح متوسط آب هاي آزاد است در حالي كه سطح مبناي ارتفاعي در هيدروگرافي سطحي است به نام چارت ديتوم.
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان