مواضع ضد و نقیض رئیس یک دانشگاه/ وقتی دانشگاه بهشتی پاتوق سفارت فرانسه می‌شود!


امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
پاتوق نقیض رئیس فرانسه بهشتی یک می‌شود دانشگاه وقتی و ضد مواضع سفارت

مواضع ضد و نقیض رئیس یک دانشگاه/ وقتی دانشگاه بهشتی پاتوق سفارت فرانسه می‌شود!
#1
دانشگاه بهشتی در حالی درهای خود را به روی سفیر فرانسه باز کرده است که این کشور همچنان بر تحریم علمی این دانشگاه پافشاری می‌کند.
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-علیرضا محمدی؛ کارگروه‌های هماهنگی و پیگیری بین‌المللی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وظیفه دارند که برنامه‌های توسعه همکاری‌های علمی با کشور هدف را از راه مشارکت دانشگاه‌ها طراحی و اجرا کنند. از جمله اقداماتی که در مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم انجام می‌شود می‌توان به اجرای دوره‌های آموزشی، اجرای طرح‌های تحقیقاتی مشترک، فرصت مطالعاتی، تبادل استاد و دانشجو و برگزاری سمینارهای علمی اشاره کرد.

برای اینکه دانشگاه‌های ایران و کشورهای خارجی در قالب اهداف سیاست‌های علمی جمهوری اسلامی با یکدیگر فعالیت داشته باشند، به برخی از دانشگاه‌های برتر ایران مأموریتی سپرده شده که باید در آن راستا با کشورهای «هدف» وزارت علوم، فعالیت بین‌المللی داشته باشند.

از جمله دانشگاه‌هایی که با کشورهای خارجی مأموریت دارند همکاری‌های علمی بین‌المللی داشته باشند می‌توان به دانشگاه صنعتی شریف با چین، دانشگاه صنعتی امیرکبیر با فرانسه، دانشگاه علم و صنعت ایران با آلمان، دانشگاه شهیدبهشتی با روسیه و قزاقستان، دانشگاه صنعتی اصفهان با سوئیس، دانشگاه فردوسی مشهد با هند، دانشگاه تربیت مدرس با ژاپن، دانشگاه سیستان و بلوچستان با پاکستان، دانشگاه خوارزمی با اتریش، دانشگاه یزد با مجارستان، دانشگاه کردستان با اقلیم کردستان عراق، دانشگاه تبریز با ترکیه و دانشگاه اصفهان با کره جنوبی اشاره کرد.

اما به نظر می‌رسد در پس پرده برخی از مناسبات علمی، جریانی برای نفوذ برنامه‌ریزی‌هایی دارد. دانشگاه شهید بهشتی تهران مدت‌هاست که به عنوان پاتوقی برای فرانسوی‌ها تبدیل شده است تا جایی که حتی سفیر این کشور نیز بدون رعایت هیچ عرف دیپلماتیکی وارد این دانشگاه می‌شود. حال در این دانشگاه چه اتفاقاتی رخ می‌دهد؛ سؤالی است که مسئولان امر باید به آن پاسخ دهند.

سفیر فرانسه در دانشگاه شهید بهشتی

در خبرها آمده است که «فیلیپ تیه بو، سفیر کشور فرانسه در ایران به همراه جمال اوبشو، وابسته فرهنگی سفارت فرانسه در تهران، روز نهم مردادماه ضمن حضور در دانشگاه شهید بهشتی با صدوق، رئیس دانشگاه دیدار و گفتگو کرد. در این نشست رئیس دانشگاه شهید بهشتی پس از خوشامدگویی به سفیر فرانسه برای حضور در دانشگاه شهید بهشتی، خرسندی خود را از مواضع اتخاذشده توسط رئیس‌جمهور مکرون بیان کرد و ابراز امیدواری داشت تا طرح‌ها و پروژه‌های مشترک موجود بین دانشگاه شهید بهشتی و مراکز آموزشی تحقیقاتی فرانسوی را بتوانیم با جدیت پیش ببریم. در این دیدار، صدوق خواستار جدیت بیشتر از سوی طرف‌های فرانسوی برای همکاری‌های علمی و دانشگاهی شد و سفیر فرانسه نیز ابراز داشت همکاری همه‌جانبه در حوزه‌های ذی‌ربط انجام خواهد شد. در این دیدار، بیگ‌زاده، رئیس دانشکده حقوق از دانشگاه شهید بهشتی به‌عنوان اولین دانشگاهی که اقدام به برقراری مجدد ارتباطات علمی با دانشگاه‌های فرانسوی کرده است یاد کرد و بیان داشت به لطف حمایت‌های ریاست دانشگاه و همچنین بخش فرهنگی سفارت فرانسه در تهران، پروژه راه‌اندازی رشته حقوق تجارت بین‌الملل به زبان فرانسه به‌زودی و با همکاری کنسرسیومی از دانشگاه‌های فرانسوی و محوریت دانشگاه سوربن در پردیس بین‌الملل دانشگاه شهید بهشتی برای اولین بار در ایران کلید خواهد خورد».

هرچند همکاری‌های علمی با دانشگاه‌های جهان امری خوب و قابل تقدیر است اما نکته قابل توجه اینجاست که صرفاً دیدار سفیر کشور فرانسه بدون رعایت اصول دیپلماتیک و عرف وزارت خارجه با یک رئیس دانشگاه اتفاقی است که باید مورد بررسی قرار گیرد. علاوه بر این، موضعی که رئیس دانشگاه شهید بهشتی نسبت به رفتار فرانسوی‌ها داشته کاملاً جای نقد دارد چراکه اکنون اوضاع رئیس جمهور فرانسه در برخورد با مردم این کشور مساعد نبوده و همچنین مواضع وی در قبال برجام نکته‌ای است که توسط این رئیس دانشگاه کاملاً به فراموشی سپرده شده است. 



رئیس دانشگاه شهید بهشتی در سال جاری درباره تحریم دانشگاه شهید بهشتی می‌گوید: «اتحادیه اروپا مجدداً تا هشت سال آینده دو دانشگاه شهید بهشتی و صنعتی شریف را در لیست تحریم‌های برجامی قرار داد و در همین راستا مقاومت و حساسیت زیادی در انتشار مقالات علمی غیر از موضوعات فیزیک و هسته‌ای در مجامع بین‌المللی صورت می‌گیرد.»

این مواضع در حالی از طرف رئیس دانشگاه شهید بهشتی مطرح می‌شود که وی با آغوش باز پذیرای فرانسوی‌ها بوده و این کشور به همراه اتحادیه اروپا همچنان بر تحریم علمی این دانشگاه پافشاری می‌کند.

سفارت فرانسه به دنبال نفوذ و ضربه در دانشگاه شهید بهشتی است/سیاست عجیب و غریب دانشگاه!

علی وثوقی دانشجوی حقوق دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار آنا، معتقد است: «رفت و آمد اعضای سفارت فرانسه در دانشگاه شهید بهشتی عادی نیست و به دنبال منافع خودشان هستند. با توجه به اینکه در شرایط فعلی کشورهای اروپایی محبوبیت زیادی میان جوامع ندارند، فرانسه به دنبال کسب محبوبیت از طریق مسائل علمی بوده و در فضای علمی ایران نفوذ کرده است و با ارائه پیشنهاد بورسیه دانشجویی برای خود مخاطب جذب می‌کند. دانشگاه بهشتی در چند سال اخیر سیاست عجیب و غریبی دارد و طوری عمل می‌کند که نه سیخ بسوزد و نه کباب! و به دنبال مذاکره با اروپایی‌ها هستند».



وثوقی می‌گوید: «برخی از روشنفکران حقوق دانشگاه شهید بشهتی به دنبال اصلاح قانون مجازات نیستند و صراحتاً به دنبال اصلاح قانون اساسی بوده و مخالف قانون اساسی جمهوری اسلامی هستند. با بند ۸ اصل ۱۱۰ قانون اساسی مخالفت می‌کنند و کسی نمی‌تواند به این افراد نقد کند. فضای کرسی آزاداندیشی در دانشگاه وجود ندارد. فقط اساتیدی می‌توانند صحبت کنند و تریبون داشته باشند که با قانون اساسی مشکل دارند! تنها جایی که عکس رهبر انقلاب در دانشگاه شهید بهشتی وجود ندارد، دانشکده حقوق است و اساتید نمی‌گذارند! فرانسه به دنبال ارتباط با همین اساتید است و در واقع این اساتید در دانشگاه‌های فرانسه تربیت شده‌اند و فکر دانشجو را مخدوش می‌کنند. بنابراین ارتباط با سفارت فرانسه را برای دانشگاه مطلوب نمی‌دانیم چراکه آنان به دنبال نفوذ و ضربه به کشور هستند.»

فرانسوی‌ها در دانشگاه شهید بهشتی به دنبال ریل‌گذاری برای فراهم کردن تغییر قانون اساسی ایران هستند!

مجید کریمی نیز دانشجوی حقوق دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار آنا، مدعی است: «سفارت فرانسه فضای امنی برای خود در دانشگاه شهید بهشتی پیدا کرده و به دنبال منافع کشورش است. در دو سال پیش ماجرای مشکوک حضور جاسوس فرانسوی در دانشگاه شهید بهشتی مطرح شد که با دستپاچگی مسئولان مربوطه تکذیب شد. ولی ظاهراً صحت داشته است!»

وی می‌گوید که «ذهن اساتید دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی به مدل حقوق فرانسه وابسته است و این موجب ضربه به دانشگاه می‌شود. هدف سفارت فرانسه از حضورش در دانشگاه شهید بهشتی مسائل سیاسی یا علمی روزمره نیست؛ چراکه برای نفوذ و انجام هدف، نیازی به ارتباط‌گیری با یک دانشکده خاص در دانشگاه نیست. هدف اصلی، مسئله ریل‌گذاری در دانشکده‌های حساس حقوق برای نتیجه‌گیری در مواقع لازم مثل بازنگری در قانون اساسی و انتخابات‌هاست که البته بازهم تمرکز بیشتر روی بحث بازنگری در قانون اساسی است که هم برای انجام این بازنگری فشار وارد شود و هم برای زمانی که بازنگری در طی ۲۰ سال آینده صورت می‌گیرد، ریل‌گذاری شود. فرانسوی‌ها می‌دانند که نخبگان و اساتید حقوق این دانشگاه می‌توانند در بزنگاه‌های حقوقی کشور مانند مصوبات مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام تأثیرگذار باشند، برای همین به دنبال نفوذ در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی هستند».
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


همانطور که گفته شد سفارت فرانسه ارتباط خوبی با دانشگاه شهید بهشتی دارد و این ارتباط به دلیل تأثیرگذاری منفی بر فضای دانشگاه است. این رفت‌وآمدهای اعضای سفارت فرانسه به دانشگاه عادی نبوده و قطعاً اهداف خاصی را دنبال می‌کنند. باید منتظر ماند و دید که در ماه‌های آینده چه اتفاقاتی قرار است در دانشگاه شهید بهشتی بیفتد و چه تفاهم‌نامه‌های دیگری قرار است میان این دانشگاه با سفیر فرانسه انجام شود.
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان